Aktiva ingredienser av naturligt ursprung
-
Kronärtskocksextrakt
(Cynara scolymus L.)
Kronärtskocka är en örtartad flerårig växt som har grenade, robusta, räfflade stjälkar dekorerade med stora blad. Den ätbara delen är blomställningen. När denna ätbara del får utvecklas producerar den en blomma vars färg varierar från blå till lila. Ursprungligen från Medelhavsområdet, odlad i tempererade och varma klimat, särskilt i Europa (Frankrike, Italien, Spanien), Amerika (Brasilien, USA) och Nordafrika. Kronärtskockan är rik på fenolsyror och flavonoider, terpenoider, särskilt triterpener samt mineraler som kalium, magnesium och kalcium. Vårt kronärtskocksextrakt innehåller 5 % koffeoylkinsyra.
-
Rött jästris
(Monascus purpureus Went.)
Rött jästris är en mikroorganism som odlas på ris. Dess namn kommer från dess karakteristiska färg som produceras av ett rött pigment. Rött jästris odlas i Asien. Den är rik på monacoliner inklusive monacolin K. Vårt röda jästris, titrerat till 0,4 % i monacolin K, ger dig en anpassad dos på 2 mg monacolin K per dag. Vårt rödjästrisextrakt är garanterat citrininfritt.
-
Vitlöksextrakt
(Allium sativum L.)
Vitlök är en örtartad och flerårig växt vars lökar används som krydda. Den ger rosa eller vita blommor och löken består av flera baljor som också kallas "nejlika". Till skillnad från andra grönsaker är vitlök relativt dåligt återfuktad, den innehåller i genomsnitt endast 64 % vatten jämfört med 85 till 90 % för de flesta andra färska grönsaker. Vitlöken kommer från stäpperna i Centralasien och är rik på allicin, en svavelkomponent, på flavonoider och selen, ett spårämne. Vårt vitlöksextrakt innehåller 0,8% allicin.
-
Extrakt från maritim tall från Landes
(Pinus pinaster Aiton)
Maritim tallextrakt kommer från Landes skogar och har valts ut för sin utmärkta kvalitet. Skörden av barken, som den kommer ifrån, görs vid mognad året runt. Sedan torkas barken i solen. Vårt extrakt innehåller 90 % OPC (procyanidolic oligomers), tillhörande polyfenolfamiljen.
-
Rörsocker
(Saccharum officinarum )
Sockerrör är en stor vass med rötter som sträcker sig upp till 6 meter djupa. När förhållandena är gynnsamma kan dess stam, från vilken sockret utvinns, växa 2 centimeter per dag och bli 2 till 6 meter hög. Sockerrör har den speciella egenskapen att vara täckt med en tunn film av vax. Sockerrör kommer från Nya Guinea och Indokina och odlas i praktiskt taget alla tropiska eller subtropiska områden i världen. Sockerrör är rikt på polikosanoler (den viktigaste är oktakosanol), polyfenoler, särskilt lignaner och flavonoider samt vitamin C. Vårt sockerrörsextrakt innehåller 90 % polikosanoler och 60 % oktakosanoler.
-
Vitamin E
(Tocopherol)
Vitamin E är en aktiv ingrediens för att bekämpa åldrandet av våra celler. Det hjälper till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Vegetabiliska oljor som vetegroddar, solros- och saffloroljor är bland de bästa källorna till vitamin E. Majs- och sojabönsoljor ger också en del vitamin E. Nötter (som jordnötter, hasselnötter och särskilt mandel) och frön (som solrosfrön) ) är också bland de bästa källorna till vitamin E. Av naturligt ursprung kommer vårt vitamin E från renad vegetabilisk olja.
-
Vitamin B2
(Riboflavin)
Vitamin B2 är en co-faktor som kompletterar den vår synergistiska formula. Riboflavin är nödvändigt för en normal energiomsättning, vilket stöder kroppens förmåga att effektivt använda näringsämnen för att producera energi. Dessutom har det antioxidativa egenskaper, vilket bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress och främjar därmed en sund cellfunktion. Det förekommer naturligt i lever, ägg, mjölk, grönsaker och jäst.
-
Vitamin B3
(Niacin)
Består av sex molekyler nikotinsyra och en molekyl inositol, inositolhexanikotinat är en form av vitamin B3-intag. I kroppen metaboliseras det till olika komponenter från vilka det bildas, niacin och inositol. Inositolhexanikotinat utgör en intressant form av niacinintag med tanke på dess utmärkta tolerans av kroppen.